Coaching- ja valmennustaitojen koulutuksen antia osa 2: Ilmaista hyvinvointivalmennusta!

Coaching- ja valmennustaitojen koulutuksen antia osa 2: Ilmaista hyvinvointivalmennusta!

Kiinnostaako sinua coaching? Haluaisitko kokeilla hyvinvointivalmennusta? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus – ja ihan ilmaiseksi!

Käymäni coaching- ja valmennustaitojen peruskoulutus on edennyt jo yli puolenvälin. Nyt olisi aika harjoitella opittua käytännössä.

Koulutukseen sisältyy valmennuksen harjoittelua. Etsin nyt harjoitusasiakkaita valmennettavaksi. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: irene @ irenevest.com.

Mitä coaching oikein on?

Tätä on kysytty minulta usein koulutuksen aloittamisen jälkeen. Siis mitä sie oikein opiskelet..? Omat vastaukseni ovat olleet aika ympäripyöreitä, kun olen vielä itsekin pohtinut samaa. Kiteytän tähän ajatuksiani nyt koulutuksen edettyä jo yli puolenvälin.

Helpointa on lähestyä asiaa siitä näkökulmasta, mitä coaching ei ole. Coaching ei ole neuvomista tai terapiaa. Valmentaja ei ala tuputtaa asiakkaalle omia ratkaisujaan ja mielipiteitään. Sen sijaan hän auttaa asiakasta ajattelemaan.

Valmennus on ratkaisukeskeinen ohjausmuoto. Hyvinvointivalmentaja kartoittaa asiakkaan tilanteen, auttaa häntä löytämään tavoitteensa, kannustaa miettimään vaihtoehtoja ja näkemään mahdollisuuksia. Valmentaja auttaa asiakasta rakentamaan toimintasuunnitelman.

Valmentaja hyödyntää työssään erilaisia työkaluja (esittelin yhden työkalun täällä). Yksi tärkeimmistä työkaluista valmentajalle ovat voimalliset kysymykset. Valmentajalle tärkeä taito on kuuntelun ja läsnäolon taito.

Hyvinvointivalmennus on tietenkin täysin luottamuksellista. Valmentaja ei kerro asiakkaan asioita eteenpäin. Luottamus on valmennuksessa tärkeää.

Coaching ei sovellu työkaluksi vakaviin kriisitilanteisiin. Hyvinvointivalmentajan pitää tietää osaamisensa rajat. Jos asiakkaalla on psyykkisiä ongelmia, voi valmentaja ohjata häntä ottamaan yhteyttä sen alan ammattilaisiin.

Valmennus on kannustavaa ja eteenpäin vievää. Valmentaja tukee asiakasta löytämään itse itselleen sopivia ratkaisuja ja toimintatapoja eri tilanteisiin. Jokainen valmennusprosessi on siis yksilöllinen.

Image by Jill Wellington from Pixabay

Ja käytännössä..?

Valmennuskertoja yhden asiakkaan kanssa tulisi olla vähintään neljä, noin kerran viikossa. Yhden kerran kesto on noin puolitoista tuntia.

Tämä valmennusharjoittelu on asiakkaalle täysin ilmaista. On minulla kuitenkin yksi vaatimus: harjoitusasiakas sitoutuu täyttämään palautelomakkeen valmennuksesta. Se lähetetään sähköisesti kouluttajilleni.

Ensisijaisesti toivon saavani lappilaisia harjoitusasiakkaita, joita voin nähdä kasvotusten ainakin osalla kerroista. Vaikka asut muualla, voit silti ottaa halutessasi yhteyttä. Valmennus onnistuu myös skypen avulla.

Valmennusharjoittelu on tehtävä tämän kevään ja tulevan kesän aikana.

Jos siis valmennuksen kokeilu kiinnostaa, ota yhteyttä: irene @ irenevest.com.

Lue lisää: Coaching- ja valmennustaitojen koulutuksen antia osa 1.

Lue lisää: Coaching- ja valmennustaitojen peruskoulutus

Back to Top