Blogi uudistui – Irene Vest on nyt minimalismiblogi

Blogi uudistui – Irene Vest on nyt minimalismiblogi

Viime aikoina kirjoitukset ovat aika yksipuolisesti menneet kategoriaan minimalismi. Päätin siis uudistaa blogin ulkoasua myöten. Minimalismi on nyt koko blogin pääteema, joten blogini on jatkossa minimalismiblogi.

Hyvinvointi ja unelmien tavoittelu ovat minulle edelleen tärkeitä aiheita. Kirjoitan niistä jatkossakin, mutta ehkä aiempaa enemmän minimalismin näkökulmasta.

Itseäni kiinnostaa myös raha, sijoittaminen, ympäristö, kulutuksen vähentäminen ja elämän leppoistaminen. Kaikki aiheita, joiden ajattelen liittyvän tavalla tai toisella minimalistiseen elämäntapaan. Juttuideoita on tällä hetkellä paljon!

Olenko nyt minimalisti?

Kävin läpi suuren tavaroiden karsimisprojektin nyt syksyllä. Sain projektin valmiiksi eli kävin kahdessa kuukaudessa läpi kaikki tavarani. Olenko nyt siis minimalisti?

Riippuu paljon siitä, mitä minimalistilla ja minimalismilla tarkoitetaan. Ihan tavallista perhearkea täällä edelleen elellään 🙂 Eikä muutos tapahdu hetkessä, vaan olen edelleen vielä matkalla kohti minimalistista elämäntapaa. Välillä enemmän perillä, välillä vähemmän.

Arki ja elämä ovat moniulotteisia, eikä tarkka määrittely ja lokerointi ole mielestäni edes tarpeellista. Minä, niinkuin varmasti sinäkin, pyrin elämään hyvää, onnellista elämää. On kiinni omista arvoistamme, mikä meistä kullekin on tärkeää ja tavoittelemisen arvoista.

Minulle minimalismi tarkoittaa rauhoittumista. Koko ajatus tuo mielenrauhaa ja hyvinvointia. Se, ettei tarvitse tavoitella koko ajan jotain lisää. Se, että on tyytyväinen siihen, mitä jo on. Se, että elämässä ja arjessa on aikaa ja tilaa hengittää ja rauhoittua. Elämä ei ole täynnä sälää, sotkua ja sähellystä.

Minulle minimalismi ei tarkoita tavaroiden laskemista ja jatkuvaa pakkomielteistä vähentämistä. Käyn läpi tavarani taas joskus, ehkä parin kolmen vuoden kuluttua. Juuri nyt en tunne tarvetta vähentää mitään enempää. Vastaavasti en tunne myöskään tarvetta hankkia mitään uutta. Näin on hyvä juuri nyt.

Olen siis minimalisti ainakin kuluttajana. En ole koskaan erityisesti pitänyt shoppailusta. Ostan tavaroita, joita tarvitsen. Vuosi 2020 tulee olemaan entistäkin pienemmän kulutuksen vuosi, sillä aion vähentää ostelua entisestään. Tästä kerron lisää vuoden vaihteessa.

Kodissa ei stressata

Kuulun ihmisiin, jotka ahdistuvat visuaalisesta hälystä kotona. Paikka kaikelle -bloggaaja Ilana Aalto kirjoittaa aiheesta täällä. Epämääräiset kasat ja tekemättömät kotityöt stressaavat. Nyt, kun kodissani on paikat kaikille tavaroille, en stressaannu pienestä sotkustakaan. Minulle riittää kun tiedän, että saan kotini järjestykseen helposti ja nopeasti.

On ollut mielenkiintoista huomata, että kun olen järjestänyt omat tavarani, en ahdistu muiden perheenjäsenten tavaroiden epäjärjestyksestä. Jokainen pitäköön huolen omista kamoistaan.

Kodissamme on jokaisella perheenjäsenellä (minä, mies ja kolme lasta) oma tila, jossa omia tavaroitaan voi säilyttää. Jokainen saa myös päättää itse, kuinka hyvässä järjestyksessä tilansa pitää.

Voin kertoa, ettei meillä kukaan muu ole samanlainen kuin minä tässä asiassa. Muut ovat onnekkaan huolettomia järjestyksen suhteen. Ilana Aaltokin kirjoittaa, että usein se, joka stressaa kodin järjestyksen ylläpidosta, on se henkilö, joka kantaa kodin siisteydestä suurimman vastuun. Meillä se olen minä.

Nyt meillä kaikilla on hyvä olla kodissamme. Minua ei ärsytä muiden sotkut, enkä ärsytä muita vaatimalla heitä jatkuvasti siivoamaan. Toki meillä viikkosiivoukseen osallistuvat lapsetkin omalla panoksellaan, mutta asiasta ei tarvitse kinastella. Sitä paitsi viikkosiivous on helppoa ja nopeaa nyt kun tavaroita ei ole liikaa. Ja se on oikeasti vain kerran viikossa. Muina päivinä en edes ajattele asiaa.

Mitä seuraavaksi?

Jatkan bloggaamista minimalismista edelleen, vaikka kodin järjestelyprojekti päättyikin toistaiseksi. Bloggaamisesta on tullut minulle tärkeä ja mukava harrastus.

Blogi on syksyn ajan päivittynyt säännöllisesti kerran viikossa. Jatkossa tahti saattaa harventua, sillä haluan kirjoittaa laadukkaita postauksia. Työ ja perhe-elämä vievät ajastani suurimman osan. En halua stressaantua siitä, että minulla ei ole mitään sanottavaa, ja jotain olisi pakko julkaista.

Juuri nyt juttuideoita on hurjan paljon, joten uusia kirjoituksia tulee kyllä vielä! Eräs ajatus on julkaista kuvia valmiista kodista, mutta ajankohtaa en osaa sanoa. Pidän kyllä valokuvauksesta, mutta kuvien muokkaus blogikelpoisiksi ottaa aikansa.

Niinpä päätin madaltaa kynnystä perustamalla blogille oman Instagram-tilin: @irenevestblogi. Julkaisen kuvia ainakin siellä. Otahan seurantaan, jos olet kiinnostunut hirsitaloista ja minimalistisesta sisustuksesta!

Back to Top