Minimalistin joulukalenteri

Minimalistin joulukalenteri

Näihin aikoihin joulukalenterikauppa käy kuumana. Tuttuun tapaan kaupoissa on valtavat määrät lapsille suunnattuja karkki-, lelu- tai suklaakalentereita. Kuvakalenterit tuntuvat olevan jo vähemmistössä…

Vuosi vuodelta markkinoilla näyttää olevan myös enemmän ja enemmän aikuisille suunnattuja joulukalentereita. Varsinkin kosmetiikkafirmat ovat iskeneet tähän myyntisaumaan. Olen nähnyt myös korukalentereita. Jopa lemmikeille on olemassa omia joulukalentereita!

Myös kalenterien hinnat voivat olla päätä huimaavia. Aikuisten joulukalenterista voi joutua pulittamaan jopa yli sata euroa. Ja koska kalenteri on tietenkin henkilökohtainen, pitää jokaisella perheenjäsenellä olla oma joulukalenteri (sitä lemmikkiä unohtamatta).

Joulukalenterit ovat ihania! Mikäpä sen mukavampaa, kuin laskea öitä jouluun kalenterin avulla. Mutta ei joulukalenterin ole pakko olla kallis krääsäkalenteri, josta tulee 24 pientä kosmetiikkatuotetta tai korua tai muuta roinaa, joista suurinta osaa ei muuten tulisi hankittua.

Esittelin viime joulun alla oman, aineettoman joulukalenterini. Olen jo useana vuonna laatinut itselleni kodin joulukalenterin. Valitsen jokaiselle päivälle yhden tehtävän. Joukossa on niin kotitöitä, kuin muitakin jouluaskareita. Kalenterissa on huomioitu oman joulutunnelmani syntymiseen liittyvät tärkeimmät asiat, kuten piparkakkutalo, kauneimmat joululaulut ja joulukuusi.

Kalenterissa huomioin myös levon tarpeen. Sunnuntaisin nautitaan joulutunnelmasta adventtikynttilöitä poltellen. Muistan myös muut juhlapäivät, enkä haali kalenteriin liikaa tekemistä.

Kuva tookapic Pixabaystä

Joulusiivous on oikeastaan ihan tavallinen viikkosiivous, ei mikään suururakka. Ja tylsätkin työt hoituvat mukavasti, kun ne kuuluvat joulukalenteriin! Joulukuussa jopa roskiskaapin siivouksessa on erityistä hohtoa 🙂

Olen päivittänyt joulukalenterini tähän vuoteen. Edellinen, vuoden 2018 joulukalenteri löytyy täältä. Tässä joulutunnelmaa tuova minimalistin joulukalenteri vuonna 2019, ole hyvä! Minkälaisen kalenterin sinä tekisit?

Minimalistin joulukalenteri 2019

1. Vietä ensimmäistä adventtia

2. Osta joulukukka

3. Pyyhi keittiön kaapinovet

4. Tee jäälyhty

5. Puhdista lusikkalaatikko

6. Polta kahta kynttilää ikkunalla

7. Tee piparkakkutalo

8. Vietä toista adventtia

9. Puhdista jääkaappi

Kuva Jill Wellington Pixabaystä

10. Postita joulukortit

11. Pese roskiskaappi

12. Käy jouluostoksilla

13. Vietä lucianpäivää

14. Käy joulumyyjäisissä

15. Vietä kolmatta adventtia

16. Leivo jouluksi

17. Uunin pesu

18. Joulukuusen haku

19. Laula kauneimpia joululauluja

20. Tee joulusiivous

21. Vietä koulun kuusijuhlaa

Kuva tookapic Pixabaystä

22. Vietä neljättä adventtia

23. Paketoi joululahjat

24. Piilota riisipuuroon manteli! Hyvää joulua!

Ei haittaa, vaikka jonakin päivänä tehtävä jää hoitamatta. Teen sen sitten jonakin toisena päivänä. Esimerkiksi jäälyhty tehdään silloin, kun on pakkasta.

Noudatan kalenteria noin suurinpiirtein. Sen tarkoitushan ei ole aiheuttaa stressiä, vaan poistaa sitä. Ja on meillä toki myös perinteinen partiolaisten kuvakalenteri, ja lapsilla suklaakalenterit. Mutta tämä puuhailukalenteri on jo tärkeä osa jouluvalmistelujani.

Rakastan joulua! Joulu on minulle ilon ja valon juhlaa, jolloin voi rauhoittua ja rentoutua omien rakkaiden kanssa omassa kodissa. Jouluvalmistelut ovat osa joulun viehätystä. En todellakaan stressaa joulun takia.

Jouluvalmisteluissakin keskityn asioihin, joista nautin. Joulusta kannattaa tehdä omannäköinen eikä tehdä asioita vain siksi, että niin on aina tehty tai että niin kuuluu tehdä. Ei kukaan voi tulla sanomaan sinulle, että vietät jouluasi väärällä tavalla! Jokaisella on oikeus juhlia niin kuin haluaa tai olla juhlimatta.

Toki perhepiirissä on hyvä huomioida kaikkien toiveet joulun suhteen. Marttojen mainioiden jouluohjeiden mukaan kannattaa toteuttaa ainakin yksi toive jokaiselta perheenjäseneltä. Joulu on koko perheen yhteinen juhla.

Siivoa komero, jos aiot viettää siellä joulun

Martat

Mukavaa joulunalusaikaa!

Lähde: Martan joulukirja. Marttaliitto ry 2004.

Back to Top