Miten aloitan bloggaamisen ja voiko blogilla tienata rahaa?

Miten aloitan bloggaamisen ja voiko blogilla tienata rahaa?

Aloittaisinko blogin kirjoittamisen? Miten siinä pääsee alkuun? Voiko blogilla tienata rahaa?

Ensin vastaus viimeiseen kysymykseen: kyllä ja ei… Blogilla voi oikeasti ansaita rahaa, mutta ihan helposti ja nopeasti se ei onnistu. Rahan tienaaminen on huono syy aloittaa bloggaaminen. Helpompia ja nopeampia keinoja rahan ansaitsemiseen löytyy varmasti!

Jos sormet syyhyävät päästä kirjoittamaan ja sinulla on aihe, josta innostut ja josta haluat kirjoittaa, siinä tapauksessa kannattaa aloittaa bloggaaminen. Hyvällä tuurilla ja ajan myötä blogi alkaa jopa tuottaa rahaa.

Miten aloitan bloggaamisen?

Netistä löytyy valtavan paljon tietoa blogin aloittamisesta. Aloitus on selkeillä ohjeilla helppoa ja nopeaa. Itse päädyin googlettelun jälkeen Tiia Konttisen blogiin ja sitä kautta pääsin alkuun tämän blogini kirjoittamisessa.

Tiia on blogivalmentaja ja bloggaaja, jonka ohjeilla pääsee alkuun aivan ilmaiseksi. Blogin voi perustaa ilman, että maksaa siitä mitään. Jos haluaa panostaa asiaan heti vähän enemmän, voi saman tien perustaa blogin maksulliselle blogipalvelimelle. Niin minä tein, Tiia Konttisen ohjeilla, jotka löytyvät täältä.

Tiialla on ilmaisia kursseja, joiden avulla on helppo opetella blogin kirjoittamisesta muutama perusasia. Itse olen myös ostanut Tiialta verkkokurssin, jossa perehdyttiin aiheeseen vielä laajemmin. Ilman niitä ohjeita aloitus olisi ollut paljon työläämpää.

Ja huom: tämä ei ole maksettu mainos! En ole kirjoittanut tätä postausta yhteistyössä Tiia Konttisen kanssa. Haluan vain kertoa, miten minä pääsin alkuun blogini kanssa. Yhtä selkeää suomenkielistä ohjeistusta en ole muualta löytänyt. Jos blogin kirjoittaminen kiinnostaa, käy siis ihmeessä tutustumassa Tiia Konttisen blogiin.

Vinkki, joka helpotti minua blogin alkutaipaleella: Kun olin päättänyt perustaa blogin ja minulla oli idea, josta kirjoittaa, aloin kirjoittaa mahdollisia tulevia blogipostauksia koneelleni jo etukäteen. Blogin aloittamisessa teknisten juttujen opetteluun meni jonkin verran aikaa. Silloin oli kätevää, kun oli jo useampi teksti jonossa odottamassa julkaisua.

Ei siis tarvitse olla blogia, jotta voi kirjoittaa. Voit kirjoittaa tekstejä talteen omalle koneellesi, ja päättää myöhemmin, julkaisetko niitä. Kirjoittaminen on hyvä tapa jäsentää ajatuksia!

Itse kirjoitin blogia monta kuukautta, ennen kuin uskalsin mainita sen olemassaolosta kenellekään. Oli todella korkea kynnys kertoa blogista muille ihmisille. Kun pääsin tuon kynnyksen yli ja sain positiivista palautetta teksteistäni, ei julkaisu ole enää niin paljon jännittänyt. Nyt saatan jopa ihan ohimennen mainita, että ai niin, mullakin on muuten oma blogi!

Kannustan sinuakin julkaisemaan tekstejäsi, jos niitä syntyy. Seuraukset voivat olla yllättäviä ja johtaa vaikka mihin, mitä ei aluksi osaa kuvitellakaan!

Ja rohkeus kasvaa matkan varrella. Omalla nimellä ja kuvalla kirjoittaminen jos mikä on varsin rohkea teko. Se auttaa tekemään elämässä muutenkin juuri omannäköisiä valintoja. Yhä vähemmän ja vähemmän jaksan kiinnostua siitä, mitä muut minusta ajattelevat 🙂

Miten minulla riittää aikaa bloggaamiseen?

Olen kolmen lapsen työssäkäyvä äiti. Miten ihmeessä ehdin kirjoittaa vielä blogiakin?

Teen tällä hetkellä osa-aikatyötä eli nelipäiväistä työviikkoa. Minulla on siis kerran viikossa blogipäivä.

Olen kuitenkin palaamassa kokoaikatyöhön tulevana kesänä. Blogiin käyttämäni aika siis todennäköisesti vähenee. En kuitenkaan aio lopettaa kirjoittamista kokonaan.

Täällä on lisää vinkkejä ajanhallintaan.

Kuva Nattanan Kanchanaprat Pixabaystä

Voiko blogilla tienata rahaa?

Tämä kysymys kiinnostaa monia. Kerronkin nyt, paljonko rahaa minä olen tällä blogilla tienannut.

Perustin blogin vuonna 2018 syksyllä. Ensimmäisenä vuonna (eli 2018) blogista oli pelkkiä kuluja, ei yhtään tuloja. Kuten aiemmin mainitsin, blogini sijaitsee maksullisella palvelimella. Blogin ylläpitoon käytän rahaa noin 100 € vuodessa.

Vuonna 2019 tuloja oli jo hieman. Minulla on blogissani affiliate-linkkejä. Jos joku ostaa tuotteen minun linkkini kautta, saan siitä pienen komission eli palkkion. Komission suuruus vaihtelee ollen keskimäärin noin 10 % ostoksen hinnasta.

Minulle maksettiin affiliate-tuottoja viime vuonna yhteensä 93,47 €. Suuren suuri rahasampo tämä blogi ei siis ole. Koska kuluja on noin 100 €, olen lähes plus-miinus-nolla-tilanteessa.

Toivon tietenkin, että bloggamisesta saisi vähän rahaa, eikä tämä menisi miinuksen puolelle! Suosituimmat bloggarit tekevät tätä jopa työkseen ja tienaavat hyvin. Siihen pisteeseen pääsy vaatii paljon työtä ja ripauksen onneakin. Suurin motivaatio blogin kirjoittamiseen on kuitenkin halu kirjoittaa. Tätä tuskin kukaan jaksaa tehdä vain rahan takia.

Viime vuonna sain kaksi yhteistyöehdotusta, joista kumpaankin tartuin: olin mukana White Monday -kampanjassa sekä kirjoitin vieraskynäpostauksen Vähänkäytetty.fi -nettikirppiksen blogiin (teksti löytyy täältä). Kumpikaan yhteistyö ei tuonut minulle rahaa senttiäkään. Sain kuitenkin näkyvyyttä.

Teen jatkossakin mielelläni yhteistyötä muiden kanssa! Ideoita otetaan vastaan 🙂 T: Irene (irene @ irenevest.com)

Back to Top