Myynti vauhtiin kirpparilla – 5 vinkkiä onnistumiseen

Myynti vauhtiin kirpparilla – 5 vinkkiä onnistumiseen

KonMari –projektia seuraa yleensä suuri määrä poistettavaa tavaraa. Jos aikaa ja intoa riittää, kirppismyynnillä voi saada itselleen vähän taskurahoja. Itselleni kirpputorimyynti on mukava harrastus, jossa rahan tulo ei ole pääasia. Mutta tietysti tienaaminen ilahduttaa!

Olen myynyt itselleni tarpeettomia tavaroita kirpputoreilla säännöllisesti jo ainakin viidentoista vuoden ajan. Minulle on siis kertynyt kokemusta siitä, miten tavaraa saa kirpparilla kaupaksi. Tässä parhaat vinkkini.

1. Karsi jo etukäteen

Ihan kaikkea kertynyttä tavaraa ei kannata edes viedä kirpputorille. Rikkinäisten tai likaisten tuotteiden paikka on roskiksessa, asianmukaisesti kierrätettynä toki. Liian kuluneet vaatteet eivät enää kelpaa kenellekään.

Kirpparille kannattaa viedä hyväkuntoisia vaatteita tai tavaroita. Parhaiten liikkuvat lasten vaatteet ja lelut. Myös kodin käyttöesineet, kirjat, lehdet ja sisustustuotteet kelpaavat, kunhan ne eivät ole liian vanhoja. Aikuisten vaatteita myydään jonkin verran.

2. Hinnoittele oikein

Perussääntö: kirppiksellä on kirppishinnat. Jos haluat päästä tavaroista eroon, pidä hintataso matalana. Kirpparille tullaan tekemään löytöjä pikkurahalla. Arvokkaammat tuotteet kannattaa myydä suoraan netissä, esim. facebookissa on paljon kirppisryhmiä.

Hyvä keino on laskea hintoja viimeisinä päivinä. Ainakin paikallisella itsepalvelukirppiksellä voi pöytään laittaa lapun, joka ilmoittaa, että kaikki tuotteet myydään puoleen hintaan. Se lisää myyntiä joka kerta. Lisäksi ainakin minulle tulee hyvä mieli ajatellessani, että pöydästäni joku on tehnyt todella edullisia löytöjä.

3. Pidä pöytä siistinä

Vilkkaalla itsepalvelukirpparilla tuotteita voi penkoa päivän aikana kymmeniä ihmisiä. Harva jaksaa laittaa tavaroita takaisin paikoilleen. Epäsiisti pöytä taas ei kutsu ostoksille. Siispä käy siistimässä pöytä, jos ei nyt joka päivä niin ainakin joka toinen päivä. Kauniisti esillä olevat tuotteet houkuttelevat tutustumaan pöydän tarjontaan huolellisesti, jolloin kauppakin käy paremmin.

4. Täydennä tarjontaa vaiheittain

En koskaan vie kaikkia tuotteita pöytään yhdellä kertaa. (Yleensä tämä johtuu siitäkin, etten ole ehtinyt hinnoitella niitä kerralla…) Liian täysi pöytä ei herätä mielenkiintoa. Riittävän väljästi esillä olevat tuotteet huomataan. Täytä pöytä ensimmäisenä päivänä sopivasti, ja vie lisää tavaraa pikkuhiljaa. Pöytä pysyy kiinnostavana, kun siihen ilmestyy silloin tällöin lisää myytävää.

5. Kierrätä myymättä jääneet tavarat eteenpäin

En ole kertaakaan saanut myytyä kaikkia tuotteita. Myymättä jääneet lahjoitan konttiin tai vastaavaan keräyspaikkaan. Jos tavara ei mennyt kaupaksi tällä kertaa, se tuskin menee seuraavallakaan kerralla. Ei maksa vaivaa varastoida tavaroita, jotka ovat jo olleet myynnissä.

Ainakin näin lapsiperheessä myytävää tavaraa kertyy jatkuvasti lisää. Itse varaan kirppispöydän kerran tai pari vuodessa, viikoksi tai kahdeksi kerrallaan. Aina on seuraavaan kertaan mennessä kertynyt uutta myytävää!

Bonusvinkkinä:

Kun olet itse myyjänä, ei kannata kiertää muita pöytiä joka päivä. Muuten et onnistu ehkä karsimaan kamaa, vaan päinvastoin: haalit sitä lisää. Usko pois, kokemusta on! Turhasta tavarasta eroon pääsy kun on kai kuitenkin se toivottu lopputulos.

Luitko jo nämä? KonMari -projekti:

Back to Top